Jahon savdo tashkiloti doirasida to‘qimachilik mahsulotlarining xalqaro savdosi - Nurboyev, Jaloliddin; Abduvohidov, Behzod (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada Jahon Savdo Tashkiloti (JST) doirasida to‘qimachilik mahsulotlarining xalqaro savdosi tahlil qilinadi. JSTning to‘qimachilik sektoriga ta’siri, savdo siyosatini liberallashtirish va bojxona to‘siqlarini bartaraf etish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, to‘qimachilik mahsulotlarining xalqaro bozorlarga kirish imkoniyatlari, raqobatbardoshlikni oshirish yo‘llari hamda rivojlanayotgan mamlakatlar uchun JSTning ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonning to‘qimachilik sanoatini xalqaro savdoga integratsiyalash va eksport salohiyatini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.