Farg‘ona vodiysida turizm xizmatlarining rivojlanish tendensiyalari tahlili - Mamatqulov, Zarifbek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Maqolada Farg‘ona vodiysida turizm xizmatlarining rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Mintaqadagi turizm sohasi diversifikatsiya va innovatsion yondashuvlar asosida jadal rivojlanayotgani, shuningdek, tabiiy, madaniy va iqtisodiy imkoniyatlarning samarali ishlatilayotgani ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari davlat qo‘llab-quvvatlovi, investitsiyalarni jalb qilish, xalqaro hamkorlikni rivojlantirish va infratuzilmani takomillashtirish yo‘nalishlarida sohani yanada yuksaltirish zaruratini asoslaydi.