Аhоli turmush dаrаjаsi bаhоlаshda dаrоmаdlаrning аhаmiyаti - Tursunоv , Fаrxоd; Qambarov, Bahriddin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqola aholi turmush darajasini baholashda daromadlarning ahamiyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Daromadlar aholi farovonlik darajasining asosiy ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lib, ular turmush sharoitlari, iste’mol hajmi va iqtisodiy xavfsizlikni belgilashda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda aholi daromadlarining tarkibi, ularning o‘sish dinamikasi va ijtimoiy-iqtisodiy tengsizlikka ko‘rsatadigan ta’siri tahlil etilgan. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida daromadlarni va turmush darajasini baholashda qo‘llaniladigan samarali usullar muhokama qilingan. Ushbu yondashuv daromadlarning aholi farovonligiga ta’sirini chuqurroq tushunishga imkon beradi va ularni samarali boshqarish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishda asos bo‘lib xizmat qiladi.