Turizmda mehmonxona biznesi tahlili va o‘zbekistondagi rivojlanish istiqbollari - Taniev, Ahmadjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqolada xalqaro va mahalliy miqyosda mehmonxona biznesi va turizm sohasining rivojlanish xususiyatlari tahlil qilingan. Xalqaro mehmonxona tarmoqlarining oligopolistik tuzilmalari, mavsumiy talab va narx siyosati kabi omillar o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekistondagi turizm va mehmonxona infratuzilmasiga sarmoyalar, xizmatlar sifati va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Maqolada sohaning umumiy iqtisodiy o‘sishga ta’siri va uning YaIMga hissasi to‘g‘risida ham ma’lumotlar keltirilgan. Ishda turizm sohasidagi investitsiyalarning ahamiyati va mehmonxona biznesining strategik yo‘nalishlari asosida O‘zbekiston uchun tavsiyalar berilgan.