Fermer xo‘jaliklari faoliyati samaradorligini statistik usullarda baholash - Murodov , Jahongir (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqolada fermer xo‘jaliklari faoliyatini samaradorligini oshirish va uni statistik usullarda baholash masalalari ko‘rib chiqiladi. Fermer xo‘jaliklari faoliyatining samaradorligini baholash bo‘yicha zamonaviy statistik usullar va ko‘rsatkichlar tahlil qilinadi. Statistik tahlil orqali xo‘jaliklarning resurslardan foydalanish darajasi va ishlab chiqarish samaradorligi o‘rganiladi. Maqola qishloq xo‘jaligi sohasida optimal qarorlar qabul qilishda yordam beruvchi asosiy omillarni aniqlashga qaratilgan.