Tijorat banklari investitsion jozibadorligini oshirishda dividend siyosatining o‘rni - Abdiraxmonov, Azimjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqolada tijorat banklari investitsion jozibadorligini oshirishda dividend siyosatining o‘rnini o‘rganish maqsadida turli iqtisodchi olimlarning fikr va yondashuvlari tahlil qilingan. Shuningdek, tijorat banklari investitsion jozibadorligini oshirishda dividend siyosatining ahamiyati bir necha tijorat banklari misolida o‘rganilgan. Maqolada tijorat banklarida dividend siyosatiga ta’sir qiluvchi omillar, shuningdek, dividend siyosatida inobatga olinishi lozim bo‘lgan ko‘rsatkichlar tahlil qilingan va ushbu tahlillar asosida tegishli xulosalar berilgan.