Paxta tozalash korxonalarida pnevmotransport tizimida paxta xomashyosining shikastlanishini aniqlovchi qurilmaning matematik model asosida amaliy tadqiq etish - Boltabayev , Bekzod (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Ushbu maqolada paxta tozalash korxonalarida pnevmotransport tizimida paxta xomashyosining shikastlanishini minimallashtirishga qaratilgan matematik model ishlab chiqish va amaliy tadqiqotlar olib borish natijalari yoritilgan. Tadqiqotda shikastlanishni aniqlovchi qurilma yordamida tizim parametrlari va tolalar sifati o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilingan. Ushbu model paxta mahsulotlarining sifatini oshirish va ishlab chiqarish samaradorligini ta’minlashga xizmat qiladi.