Mintaqa investitsion jozibadorligiga ta’sir etuvchi omillarni sotsiologik o‘rganish va baholash - J.A.Ismatullaev; A.Q.Do‘lanov (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyatining investitsion jozibadorligini tadqiq etish va baholash masalalari yoritilgan. Keyingi yillarda investitsiyalarni jalb qilishda Qashqadaryo viloyati ulushi eng yuqori ko‘rsatkichlardan birini tashkil qilmoqda. Ammo, jalb qilingan investitsiyalarni o‘zlashtirishda viloyat boshqa ilg‘or hududlarga nisbatan ortda qolayotganligi qayd etilgan. Bu holat hududning investitsion jozibadorligi bilan bevosita bog‘liq ekanligini ko‘rsatadi. Maqolada sotsiologik so‘rovnoma natijalari asosida hududning investitsion jozibadorligi tahlil qilinib, ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.