Sport sohasini moliyalashtirishda xorijiy davlatlar tajribasi - M.N. Mamatov (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2024)
Dunyo mamlakatlarida sportni keng miqyosda targ‘ib qilish hamda sport sohasini rivojlantirishda asosiy e’tibor sportni moliyalashtirish masalasi muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada sport sohasini moliyalashtirishda xorijiy davlatlar tajribasi va moliyalashtirish yo‘llari yoritib berilgan. Shuningdek, bugungi kunda sport sohasini moliyalashtirishda AQSh, Yevropa davlatlari va Osiyo davlatlari tajribalari keltirilgan bo‘lib, aynan sportni moliyalashtirish orqali sport sohasini rivojlantirish va bu borada davlat ko‘magi hamda homiylar mablag‘lari hisobidan moliyalashtirish masalalariga batafsil to‘xtalib o‘tilgan.