Organik mahsulotlar eksportini rag‘batlantirishda maqsadli bozorlarga yo‘naltirilgan marketing strategiyalari - Xidirov , Shohrux (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada organik mahsulotlar eksportini rag‘batlantirishda maqsadli bozorlarga yo‘naltirilgan marketing strategiyalarining ahamiyati va samaradorligi tahlil etilgan. Jahon bozorida organik mahsulotlarga bo‘lgan talabning izchil oshib borayotgani, O‘zbekistonning ushbu sohadagi eksport salohiyati hamda mavjud holati chuqur o‘rganilgan. Maqsadli bozorlarni tanlash mezonlari, iste’molchi ehtiyojlarini aniqlash, raqobat muhiti va bozor xususiyatlariga mos marketing strategiyalarini ishlab chiqish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, xalqaro standartlar va sertifikatlash jarayonlarining eksport faoliyatiga ta’siri ham atroflicha yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida maqsadli bozorlarga kirish va ularda raqobatbardoshlikni ta’minlash uchun amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.