Jahon bozoriga kirishda elektron bozorlarning ahamiyati - Hamroyeva , Umida (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada elektron bozorlarning jahon savdo tizimidagi o‘rni, ularning kichik va o‘rta biznes subyektlarini xalqaro bozorga olib chiqishdagi imkoniyatlari, global iqtisodiy integratsiya jarayonidagi strategik roli yoritilgan. Muallif e-tijorat platformalari orqali jahon bozoriga kirishning ustunliklari, xavf-xatarlari va muvaffaqiyatli tatbiq etish yo‘llarini tizimli tarzda tahlil qiladi. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning elektron savdo infratuzilmasi va raqamli imkoniyatlari asosida milliy eksport salohiyatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar ham beriladi