Ijtimoiy salohiyat – hududiy iqtisodiyotni rivojlantirishning boshqaruv obyekti sifatida - Erkayeva , Gulbahor; Zoirov , G‘olibjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada hududiy iqtisodiyotning barqaror rivojlanishida ijtimoiy salohiyatning boshqaruv obyekti sifatidagi roli tahlil qilingan. Tadqiqotda XX asr davomida inson salohiyati va ijtimoiy infratuzilma bo‘yicha olib borilgan ilmiy izlanishlarning nazariy asoslari yoritilib, ularning hududiy rivojlanish omili sifatidagi ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, ijtimoiy salohiyatni shakllantirishda mulkchilik shakllari, konseptual yondashuvlar va inson kapitali indikatorlarining roli ochib berilgan hamda amaliy xulosalar ishlab chiqilgan.