Yashil iqtisodiyot: muammo va yechimlar - Boymatov , Xoliyor (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayoni ilmiy-nazariy yondashuvlar asosida tahlil qilingan. Muallif yashil iqtisodiyotni shakllantirish mezonlarini aniqlab, uning iqtisodiy o‘sish, bandlik, resurslardan samarali foydalanish va ekologik barqarorlikka ta’sirini ochib bergan. Shuningdek, yashil iqtisodiyotni joriy etish yo‘lida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularni hal etish strategiyalari chuqur tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari, mamlakatlar tajribasiga asoslangan holda, sarmoya jalb qilish va texnologik innovatsiyalar orqali yashil iqtisodiyotga muvaffaqiyatli o‘tish imkoniyatlarini ko‘rsatadi.