Yuqori samarali energiya tejash texnologiyalari va katalizga asoslangan konversiya jarayonlari - Yusupov, Ulug‘bek (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada energiya tejovchi texnologiyalar va kataliz jarayonlari o‘rganilgan bo‘lib, ularning samaradorligini oshirish maqsadida amalga oshirilgan tadqiqotlar natijalari taqdim etiladi. Katalizatorlar yordamida energiya konversiya jarayonlarining samaradorligi, chiqindilarni kamaytirish imkoniyatlari hamda atrof-muhitga ko‘rsatiladigan ijobiy ta’sir batafsil tahlil qilingan. Nanokatalizatorlar, shuningdek, metall va keramika asosidagi katalizatorlar orqali energiya tejash imkoniyatlari muhokama etilgan va ularning samaradorligi statistik ma’lumotlar bilan tasdiqlangan. Tadqiqot natijalari energiya resurslaridan yanada samarali foydalanish va atrof-muhitga zararli ta’sirni kamaytirish imkoniyatlarini ko‘rsatmoqda. Mazkur maqola energetik texnologiyalar va ularning kelajakdagi barqaror rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyatini o‘rganishda muhim manba sifatida xizmat qilishi kutilmoqda.