Tijorat banklaridan olingan kreditni qaytarishda foiz stavkalari taʻsirining tahlili - Xanmuratov, Roushenbek; Vaxabov.A.V (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklaridan olingan kreditlarni qaytarishda foiz stavkalarining iqtisodiy ta'siri chuqur tahlil qilinadi. Oʻzbekiston Markaziy Bankning yillik hisobotlari asosida amalga oshirilgan tahlillar koʻrsatilgan. Hisobotda tijorat banklarining foiz siyosati, inflyatsiya darajasi va bozor talabiga bog'liq omillar tahlil qilinib, samaradorlikni oshirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan Mazkur ish foiz stavkalari va kredit qaytarilishi o'rtasidagi oʻzaro bogʻliqlikni oʻrganish orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashga hissa qoʻshishni maqsad qiladi