Tijorat banklari resurs bazasini mustahkamlash yo‘llari - Allaberganov , Sirojali (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
O‘zbekistonning bank tizimida 2020–2025-yillar davomida amalga oshirilgan islohotlar natijasida moliyaviy barqarorlik mustahkamlangan, tijorat banklarining roli kuchaygan va iqtisodiy o‘sish uchun muhim zamin yaratilgan. Kreditlash hajmining oshishi real sektorni qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlarini kengaytirgan bo‘lsa, depozit bazasining o‘sishi bank tizimiga bo‘lgan ishonchning ortayotganidan dalolat beradi. Tijorat banklari aktivlarining sezilarli darajada ortishi esa mamlakat bank sektorining investitsiyalar uchun jozibadorligini oshirishda muhim o‘rin tutadi. Kelgusi yillarda bank tizimining yanada rivojlanishi uchun xususiy kapital ishtirokini oshirish, raqamli bank xizmatlarini kengaytirish va xalqaro moliyaviy bozorlar bilan integratsiyani kuchaytirish muhim vazifalardan biri bo‘lib qolmoqda. Ushbu maqolada yuqoridagi masalalar atroflicha tahlil qilingan