О‘zbеkistоndа ichki turizm fаоliyаtini rivоjlаntirishdа trаnspоrt infrаtuzilmаsini bоshqаrishning tаshkiliy-iqtisоdiy jihаtlаri - Turоpоv , Mаqsudjоn (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ichki turizm faoliyatini rivojlantirishda transport infratuzilmasini boshqarishning tashkiliy-iqtisodiy jihatlari tahlil qilingan. Mavjud transport tarmoqlari holati, yo‘l infratuzilmasi, jamoat transporti xizmatlarining samaradorligi va ularning ichki sayyohlar harakatiga ta’siri tanqidiy va tahliliy nuqtayi nazardan o‘rganilgan. Ilmiy manbalar va statistik ma’lumotlar asosida ichki turizm va transport infratuzilmasi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ko‘rsatilgan, hududiy disbalans, logistika xizmatlari yetishmovchiligi, raqamli servislar kamchiligi kabi muammolar aniqlangan.