“Yashil” iqtisodiyotga oʻtishda xalqaro hamkorlik: Oʻzbekistonning tashqi iqtisodiy faoliyatidagi yangi tendensiyalar - Xashimov , Pazliddin; Sobirxoʻjaev , Xadyatillo (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning “yashil” iqtisodiyotga oʻtish jarayonida xalqaro hamkorlikning roli va tashqi iqtisodiy faoliyatdagi yangi tendensiyalar tahlil qilinadi. Asosiy e'tibor xorijiy investisiyalar, xalqaro moliyaviy institutlar bilan aloqalar va texnologik transfer orqali ekologik barqarorlikni ta'minlashga qaratilgan tashabbuslarga qaratilgan.