Paxta-to‘qimachilik klasterlarida buxgalteriya hisobotlarini yuritishning muhim jihatlari - Madartov, Bahrom (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada paxta-to‘qimachilik klasterlarida buxgalteriya hisobini yuritishning amaliy ahamiyati, moliyaviy oqimlarni samarali boshqarish va resurslardan oqilona foydalanish masalalari yoritiladi. Xususan, moliyaviy hisobotlarning aniqligini oshirishda raqamlashtirish va avtomatlashtirish texnologiyalarining roli tahlil qilinadi. Muallif zamonaviy axborot tizimlaridan foydalanish orqali klasterlar faoliyatining ochiqligi va iqtisodiy samaradorligini ta'minlash imkoniyatlarini ko‘rsatib beradi. Shuningdek, hisob-kitob tizimida uchraydigan muammolar ham tahlil qilinib, ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari suriladi