Oilaviy tadbirkorlik doirasida gulchilikni rivojlantirish - Nurmatova, Dilola (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada oilaviy tadbirkorlik asosida gulchilikni rivojlantirishning normativ-huquqiy, iqtisodiy va amaliy jihatlari o‘rganiladi. O‘zbekiston Respublikasida qabul qilingan qonun va farmonlar asosida oilaviy tadbirkorlik subyektlari uchun yaratilgan imkoniyatlar tahlil qilinadi. Shu bilan birga, “Floare.uz” oilaviy gulchilik xo‘jaligi misolida real iqtisodiy samaradorlik ko‘rsatkichlari ko‘rib chiqilib, mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari aniqlanadi. Tadqiqot natijalari gulchilik sohasida kichik biznesni rivojlantirish, ayniqsa ayollar va yoshlar bandligini ta’minlashda oilaviy tadbirkorlikning yuqori salohiyatini ko‘rsatadi