Xorijiy mamlakatlarda bank-moliya sohasi rivojlanishida sun’iy intellekt va yuqori texnologiyalarning ta’siri - Musagaliyev , Ajiniyaz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning ta’rifi yoritib berilgan, hozirda banklarda qo‘llanilishi yuzasidan tushunchalar berilgan, shuningdek uning banklar faoliyati samaradorligiga ta’siri tahlil qilingan. Xususan, sun’iy intellektning tavsifini shakllantirish muhimligi ta’kidlangan hamda O‘zbekiston bank sektorida sun’iy intellektdan foydalanishning ijobiy va salbiy ta’sirlari bo‘yicha fikrlar bildirilgan.