Innovatsion loyihalarni moliyalashtirish tizimini rivojlantirish orqali tadbirkorlik subyektlarini qo‘llab-quvvatlash - Jubanova , Bayramgul; Xojamuratova , Guljaxan (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada tadbirkorlik subyektlarida innovatsion loyihalarni moliyalashtirish mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Investitsiyalarni jalb qilishning mavjud modellari tahlil qilinadi, asosiy muammolar aniqlanadi va mumkin bo‘lgan yechimlar taklif etiladi. Istiqbolli vositalar sifatida davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash dasturlari, venchur moliyalashtirish va kraudfandingga alohida e’tibor qaratilmoqda. Kompaniyalarning raqobatbardoshligini oshirish uchun innovatsion loyihalarni moliyalashtirish tizimini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.