Levi tengsizligi uchun A.N. Kolmogorov teoremalari - Saypiddinov , Shukrullo; Baxramov, Rustamjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada Lévy tengsizligining ayrim umumlashmalari hamda ularning xossalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida O. I. Klyosov, A. N. Kolmogorov va P. Lévy tomonidan keltirilgan tengsizliklarga asoslangan holda d>1 holati uchun yangi natijalar hosil qilinadi. Shuningdek, Lévy tengsizligining ba’zi xususiyatlari keltirilib, ularning matematik isboti taqdim etilgan. Ushbu natijalar ehtimollik nazariyasi va statistik tahlil sohalarida muhim ahamiyat kasb etadi hamda tasodifiy jarayonlarni o‘rganishda samarali vosita sifatida qo‘llanishi mumkin