Bank tizimida hisobotlarni avtomatlashtirish texnologiyalari - Sodiqov, Sanjar (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada bank tizimida hisobotlarni avtomatlashtirish texnologiyalarining dolzarbligi, joriy etishdagi muammolar va istiqbollari, qo‘llanilayotgan zamonaviy yechimlar, ilmiy-metodik yondashuvlar hamda amaliy natijalar tahlil qilinadi. Hisobotlarni avtomatlashtirish bank faoliyatining samaradorligini oshirish, inson xatolarini kamaytirish va tezkor boshqaruv qarorlarini qabul qilishda muhim rol o‘ynaydi. Tadqiqotda O‘zbekiston bank sektoridagi joriy holat va istiqbollar tahlil qilinadi.