QISHLOQ XO‘JALIGI YERLARINI GEOMETRIK MODELLASHTIRISHNI AMALGA OSHIRISHNING AMALIY YONDASHUVI - Xaknazarova , Xurshidabonu (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi yerlarining uch o‘lchamli 3D modellarini yaratishning nazariy asoslari va amaliy imkoniyatlari o‘rganilgan. Dronlar uchuvchisiz havo tizimlari, fotogrammetriya va GIS-geografik axborot tizimlari, texnologiyalaridan foydalanish orqali yerning relyefi, egri chiziqlari, maydon chegaralari va boshqa parametrlarini raqamli ko‘rinishda modellashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari zamonaviy agrosanoat rivojida muhim ahamiyat kasb etadi.