Strategik budjetlashtirish tizimining natijaga yo‘naltirilgan budjetlashtirish tizimi bilan bog‘liqligi, xalqaro tajriba va O‘zbekiston uchun tavsiyalar - Xushmurotov , Zoyir (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada, Strategik budjetlashtirish tizimining natijaga yoʻnaltirilgan budjetlashtirish tizimi bilan bogʻliqligi va ushbu tizimini nazariy uslubiy asoslari toʻgʻrisida ilmiy xulosalar va amaliy takliflar keltirilgan.