ISLOMIY MOLIYA INSTRUMENTLARINI JORIY ETISH ORQALI OʻZBEKISTONDA MOLIYA BOZORINI DIVERSIFIKATSIYA QILISHNING STRATEGIK YOʻNALISHLARI - Xodjayev , Aziz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada O‘zbekiston moliya bozorini diversifikatsiya qilish jarayonida islomiy moliya instrumentlarini joriy etishning iqtisodiy va institutsional ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda islomiy moliya tizimining adolat, riskni teng taqsimlash va real aktivlarga asoslanish tamoyillari milliy moliyaviy barqarorlikni mustahkamlashga qanday xizmat qilishi yoritilgan. Xalqaro tajribalar asosida O‘zbekiston uchun sukuk, murabaha, musharaka kabi instrumentlarni joriy etishning istiqbollari baholangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, islomiy moliyaning bosqichma-bosqich rivojlanishi mamlakatda investitsion muhitni kengaytirish, moliyaviy inklyuziyani oshirish va barqaror iqtisodiy o‘sishga erishish imkonini beradi