Ziyorat turizmi obyektlaridan foydalanishda “Halol” standartlar bo‘yicha baholash - Zaripov , Toxirjon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada ziyorat turizmi obyektlaridan foydalanishda “halol” standartlarning ahamiyati va ularning xalqaro turizm industriyasidagi o‘rni yoritilgan. Halol turizm musulmon sayyohlarning diniy qadriyatlari, e’tiqodlari va turmush tarziga mos xizmatlarni taqdim etib, jahon turizmining eng tez rivojlanayotgan segmentlaridan biri sifatida shakllanmoqda. O‘zbekistonda vizasiz rejimlarning joriy etilishi, “Pilgrim visa” dasturi, halol standartlarning tatbiqi hamda diniy ehtiyojlarga mos infratuzilmaning kengaytirilishi mamlakat turizm salohiyatini yanada oshirmoqda. Shuningdek, texnologik yangiliklar va onlayn platformalar halol turizmning global rivojlanishida muhim rol o‘ynamoqda.