AKTSIYADORLIK JAMIIYATLARIDA INNOVATSION JARAYONLARNI KORPORATIV BOSHQARUV TIZIMI ASOSIDA TARTIBGA SOLISH ISTIQBOLLARI - Xujaxonov , Nuriddin (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida innovatsion jarayonlarni rivojlantirish va ularni korporativ boshqaruv tizimi asosida samarali tashkil etish masalalari tahlil qilinadi. Innovatsiyalarni boshqarish jarayonida aksiyadorlik jamiyatlarining tashkiliy tuzilmasi, mulk egalari manfaatlarini muvofiqlashtirish mexanizmlari hamda korporativ boshqaruvning zamonaviy tamoyillari muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi.Tadqiqotda innovatsion boshqaruv tizimini takomillashtirish yo‘llari, raqamli transformatsiya jarayonining aksiyadorlik jamiyatlari faoliyatiga ta’siri va innovatsion loyihalarni moliyalashtirish manbalarini diversifikatsiya qilish istiqbollari yoritiladi. Shuningdek, xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilinib, mahalliy sharoitda qo‘llash uchun tavsiyalar ishlab chiqiladi.Natijada, aksiyadorlik jamiyatlarida innovatsion jarayonlarni korporativ boshqaruv tizimi asosida tartibga solish iqtisodiy samaradorlikni oshirish, raqobatbardosh mahsulotlar yaratish hamda investorlar ishonchini mustahkamlashga xizmat qilishi isbotlab beriladi.