TIJORAT BANKLARIDA KREDIT RISKLARINI BOSHQARISHNING INNOVATSION USULLARI - Marimova , Indira (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada O‘zbekiston tijorat banklarida kredit risklarini boshqarish tizimi va uning innovatsion usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Basel III standartlari, risklarni baholashda sun’iy intellekt va “big data” texnologiyalaridan foydalanish amaliyoti yoritilgan. Shuningdek, kredit portfeli sifati ko‘rsatkichlari asosida regressiya modeli tuzilib, risklarni kamaytiruvchi omillar aniqlangan. Natijalar asosida banklarda raqamli monitoring va skoring tizimlarini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.