AGROTIZIMDA ANOR YETISHTIRISHNING O‘RNI VA IQTISODIY AHAMIYATI - Ortiqov , Sulton (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada agrar tizimda anor yetishtirishning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati, uning qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishidagi o‘rni hamda oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashdagi roli ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, anor mahsulotlarini yetishtirish va qayta ishlash jarayonida innovatsion texnologiyalarni joriy etishning samaradorligi, raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarish va eksport salohiyatini oshirish omillari tahlil qilingan