MINTAQA IQTISODIY RIVOJLANISH DINAMIKASINI INTEGRATSIYALASHGAN SUBYEKTLAR MODELI - Qodirov , Farrux (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada mintaqa iqtisodiy rivojlanish dinamikasini baholash va prognozlash jarayonida integratsiyalashgan subyektlar modeli asosida davlat, xususiy sektor va investorlar o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik mexanizmlarining roli tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida mintaqaviy rivojlanish jarayonlariga ta’sir etuvchi asosiy iqtisodiy omillar aniqlanib, ularning o‘zaro uyg‘unlashuvi orqali hududiy iqtisodiyot barqarorligini ta’minlash imkoniyatlari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, integratsiyalashgan subyektlar modeli asosida investitsiya faolligini oshirish, bandlik darajasini yaxshilash hamda mintaqaning raqobatbardoshligini kuchaytirish yo‘llari yoritib beriladi