AGLOMERATSIYALARDA AQLLI MONITORING TIZIMINI JORIY ETISHNING USLUBIY JIHATLARI - Mardonov , Shohruh (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada Toshkent aglomeratsiyasidagi jadal urbanizatsiya jarayonlari va ular keltirib chiqarayotgan tizimli muammolar tahlil qilingan. Muallif tomonidan London, Seul va Tokio kabi yirik megapolislarning havo sifatini nazorat qilish, transport oqimini boshqarish va resurslarni tejash borasidagi tajribasi o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida Toshkent aglomeratsiyasi uchun raqamli texnologiyalarga asoslangan besh bosqichli boshqaruv modeli va “Aqlli monitoring” tizimi taklif etilgan.