SURXONDARYO VILOYATIDA DAVOLASH-SOG‘LOMLASHTIRISH TURIZMI FAOLIYATINI O‘RGANISHDA GEOGRAFIK AXBOROT TIZIMLARI (GAT)NI QO‘LLASH MASALALARI - Murtazayeva , Gulrux (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Bugungi kunda jahon mamlakatlarida rekreatsiya va davolash-sog‘lomlashtirish turizmi turizm industriyasining eng jadal rivojlanayotgan yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Global miqyosda aholi salomatligiga bo‘lgan e’tiborning ortib borishi, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib etish jarayonlarining faollashuvi, shuningdek, stress va surunkali kasalliklar ulushining ko‘payishi mazkur turizm turiga bo‘lgan talabni sezilarli darajada oshirmoqda. Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatida mavjud rekreatsiya resurslari asosida sog‘lomlashtirish maskanlarini tashkil etish bilan bog‘liq nazariy jihatlar tahlil qilinib, ushbu yo‘nalishni rivojlantirishning ilmiy asoslariga alohida e’tibor qaratilgan.