O‘ZBEKISTON TIJORAT BANKLARIDA DEPOZIT OPERATSIYALARINI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Maxmudova , Dilafruz (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklari tomonidan amalga oshirilayotgan depozit operatsiyalarining mazmuni, raqamli bank va raqamli bank texnologiyalarining mohiyati hamda ularning bank faoliyatidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi tijorat banklari tomonidan milliy valyutada jismoniy va yuridik shaxslardan jalb etilgan depozitlar bo‘yicha tahliliy baholash amalga oshirilgan. Tadqiqot natijalari asosida depozit operatsiyalarini raqamli texnologiyalar asosida yanada takomillashtirishga qaratilgan ilmiy asoslangan xulosa va amaliy takliflar ishlab chiqilgan