“YASHIL” BANKLARDA KREDIT RISKLARINI BOSHQARISHNING XALQARO TAJRIBASI - Tulkinova , Maftuna (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Barqaror iqtisodiyotga o‘tish sharoitida yashil banklar ekologik jihatdan xavfsiz loyihalarni moliyalashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Bunday moliyaviy institutlar faoliyatida ustuvor vazifalardan biri atrof-muhit omillarini hisobga olgan holda kredit risklarini samarali boshqarishni ta’minlashdan iborat. Mazkur maqolada yashil banklarda kredit risklarini boshqarish bo‘yicha xalqaro tajriba, xususan, ESG mezonlaridan foydalanish, iqlimiy stress-testlarni joriy etish hamda barqaror kreditlash strategiyalarini qo‘llash masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, rivojlangan yashil moliyaviy infratuzilmaga ega mamlakatlarda amalda bo‘lgan tartibga soluvchi talablar va ilg‘or amaliyotlarga alohida e’tibor qaratiladi