CHAKANA SAVDODA INNOVATSION MARKETING SAMARADORLIGINI BAHOLASH MEZONLARI VA KO‘RSATKICHLARI TIZIMINI EKONOMETRIK USULLAR YORDAMIDA TADQIQ ETISH - Safarov , Baxtiyor (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Innovatsion marketingning chakana savdodagi roli operatsion samaradorlikni oshirish darajasini baholash, ustuvorliklarni tanlash hamda iste’molchilarning kutganlaridan kelib chiqqan holda marketing strategiyalarini optimallashtirish nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqot chakana savdo muhitidagi mavjud muammolar va imkoniyatlarni aniqlashga qaratilgan. Oldingi adabiyotlarga tayangan holda, ishda iqtisodiy metodlar va ilg‘or modellar yordamida samaradorlikni baholash, yangi tendensiyalarni aniqlash hamda strategik o‘zgarishlarni bashorat qilish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot Heckman tanlov modeli asosida olib borilib, so‘rovnoma va intervyu natijalariga tayanadi. Olingan natijalar innovatsion texnologiyalarni qabul qilish va operatsion samaradorlik o‘rtasida sezilarli farq mavjud emasligini, biroq raqamli vositalardan strategik foydalanish bozor raqobatbardoshligi va mijozlar sadoqatini oshirishini ko‘rsatadi