NODAVLAT NOTIJORAT TASHKILOTLAR FAOLIYATINI MOLIYAVIY QOʻLLAB-QUVVATLASH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Xusanova, Gulsum (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda NNT ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishdagi ortib borayotgan ahamiyati hamda ularning faoliyatini moliyaviy qoʻllab-quvvatlash mexanizmlarining hozirgi holati tahlil qilinadi. Mavjud davlat byudjetidan ajratmalar (grantlar, subsidiyalar, ijtimoiy buyurtmalar) tizimi baholanadi. NNTlarni moliyaviy qoʻllab-quvvatlash tizimining samaradorligi va barqarorligini oshirishga qaratilgan qonunchilikni takomillashtirish, byudjet mablagʻlarini ajratish tizimini isloh qilish, soliq siyosatini qayta koʻrib chiqish boʻyicha aniq takliflar ilgari suriladi