O‘ZBEKISTONDA YASHIRIN IQTISODIYOT ULUSHINI QISQARTIRISH BO‘YICHA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISLOHOTLAR VA XORIJIY MAMLAKATLARDA USHBU YO‘NALISHDA AMALGA OSHIRILGAN ISHLAR BOSQICHLARI - Azimov , Saidumar (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada bugungi kunda mamlakatimizda soliq sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar va ular doirasida O‘zbekiston Respublikasi soliq tizimida joriy etilayotgan yangiliklar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Mazkur o‘zgarishlar bo‘yicha yetarli darajada kompleks tadqiqotlar olib borilmaganligi sababli, qabul qilinayotgan qarorlar va joriy etilayotgan mexanizmlarni chuqur o‘rganish zarurati ortib bormoqda. Tadqiqotda xorijiy davlatlarda yashirin iqtisodiyot ulushini qisqartirish bo‘yicha bosqichma-bosqich amalga oshirilgan chora-tadbirlar, soliq sohasidagi institutsional o‘zgarishlar hamda ularning fiskal samaradorligi tahlil etilgan. Shuningdek, mamlakatimiz soliq tizimidagi islohotlarning mazmuni ochib berilib, mavzu doirasida ilmiy xulosalar shakllantirilgan