YASHIL MOLIYA VA BARQAROR INVESTITSIYALARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Omonov , Otajon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Mazkur maqolada yashil moliya va barqaror investitsiyalarning iqtisodiy samaradorligi ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ekologik barqarorlikka yo‘naltirilgan moliyaviy instrumentlar, jumladan yashil obligatsiyalar, barqaror investitsiya fondlari hamda ekologik loyihalarni moliyalashtirish mexanizmlarining iqtisodiy o‘sish, resurslardan samarali foydalanish va moliyaviy barqarorlikka ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, yashil moliyaning investitsiya risklarini kamaytirish, innovatsion rivojlanishni rag‘batlantirish va uzoq muddatli iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashdagi o‘rni asoslab beriladi.