SOLIQ NAZORATINI AMALGA OSHIRISHNING NAZARIY-HUQUQIY ASOSLARI - Nizomxonov , Elbekxon (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2025)
Maqolada soliqqa tortish tizimini rivojlantirish va takomillashtirishning nazariy hamda amaliy jihatlari soliq ma’muriyatchiligi samaradorligini oshirishning muhim omili sifatida yoritilgan. Tadqiqot davomida soliq tizimining samarali faoliyat yuritishiga xizmat qiluvchi omillar, jumladan soliq yukini maqbullashtirish hamda soliqlar tizimini takomillashtirish masalalari atroflicha tahlil etilgan. Ushbu jihatlar soliq sohasida izchil va tizimli islohotlarni amalga oshirish orqali iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash imkonini berishi ilmiy jihatdan asoslangan. Tadqiqot natijalari soliq qonunchiligini yanada rivojlantirish hamda zamonaviy soliq tizimini shakllantirishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilganini ko‘rsatadi