KUZATILMAYDIGAN IQTISODIYOT TUSHUNCHASI, SHAKLLARI, TURLARI VA YUZAGA KЕLISH OMILLARI - Abdullayev , Shavkat (GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 2026)
Mazkur maqolada kuzatilmaydigan iqtisodiyot tushunchasi, uning shakllari, turlari va shakllanish omillari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida xorijiy iqtisodchi olimlar Edgar Feyg, F. Shnayder, E. de Soto, T.I. Koryagina, K. Januzakov hamda mahalliy olimlar A. Vahobov, A. Abdullayev, B. Xodiyev va Sh. Elmurodovlarning ilmiy qarashlari tahlil qilindi. Shuningdek, O‘zbekiston va jahon iqtisodiyotida kuzatilmaydigan iqtisodiyotning hozirgi holati va tendensiyalari ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijasida kuzatilmaydigan iqtisodiyotning iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari hamda uni kamaytirish bo‘yicha amalga oshirilishi lozim bo‘lgan chora-tadbirlar yuzasidan taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi