YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISH SHAROITIDA TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION MUHITGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR
##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:
https://doi.org/10.5281/zenodo.17756936##article.subject##:
yashil iqtisodiyot, innovatsion muhit, tadbirkorlik subyektlari, barqaror rivojlanish, ekologik talablar, resurs samaradorligi, raqamli texnologiyalar, institutsional omillar, transformatsiya##article.abstract##
Mazkur maqolada yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida tadbirkorlik subyektlarining barqaror rivojlanishini
ta’minlaydigan innovatsion muhitning shakllanishi va unga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar tizimli tahlil qilinadi. Iqlimiy
o‘zgarishlar, resurslardan oqilona foydalanish, ekologik talablarning kuchayishi, raqamli yechimlar va davlat siyosatining
moslashuvchanligi innovatsion muhitning asosiy determinantlari sifatida o‘rganiladi. Tahlillar milliy va xalqaro tajribalar
asosida amalga oshiriladi hamda O‘zbekistonda yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida kichik va o‘rta biznes subyektlarini
qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining samaradorligi baholanadi. Shuningdek, maqolada innovatsion transformatsiya
sharoitida barqaror tadbirkorlik modelini shakllantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqiladi.
Библиографические ссылки
1. UNEP. (2022). Green Economy: Pathways to Sustainable Development and Poverty Eradication. Nairobi: United
Nations Environment Programme.
2. World Economic Forum. (2023). Global Green Transition Report. Geneva: WEF Publishing.
3. European Commission. (2019). The European Green Deal. Brussels: EU Commission.
4. O‘zbekiston Respublikasi Innovatsion rivojlanish strategiyasi (2022–2026) (2022). Innovatsion rivojlanish vazirligi
nashriyoti.
5. Vazirlar Mahkamasi qarori (2024–yil yanvar). Yashil texnologiyalarni rivojlantirish bo‘yicha texnoparklar faoliyatini
yo‘lga qo‘yish chora–tadbirlari to‘g‘risida.
Загрузки
##submissions.published##
##issue.issue##
##section.section##
Лицензия
Copyright (c) 2025 YASHIL IQTISODIYOT VA TARAQQIYOT

Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.