MEVA VA SABZOVOTLARNI FIZIKAVIY USULDA QAYTA ISHLASH TEXNALOGIYASI
DOI:
https://doi.org/10.5281/zenodo.15762729Keywords:
meva va sabzavotlar, quritishning fizikaviy usullari, uzum quritish texnologiyasi, oftobi, objo‘shi, shtabel, soyaki, quritish muddatiAbstract
Ushbu maqolada meva va sabzavotlarni fizikaviy usulda qayta ishlash texnologiyasi uzumni quritish
texnologiyasi misolida ko‘rsatib berilgan. Biroq bu usulni boshqa meva -sabzavotlar uchun ham qo‘llasa bo‘ladi, faqat
ba’zi texnik o‘zgartirishlar zarur bo‘ladi
References
R. Oripov, I. Sulaymonov, E. Umurzaqov. Qishloq xoʻjalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi.
Toshkent, 1991 yil.
M. G. Vasiyev, Q. O. Dadayev, I. B. Isaboyev, Z. Sh. Sapayeva, Z. Y. Gʻulomova. Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari.
Toshkent, 2012 yil.
R. Nozmahmatov, K. Otamuradov, F. Ahmadjonova, T. Maqsudov. Tovarshunoslik. Toshkent: “Mehnat”, 2004 yil.
S. T. Yusupov. Meva-sabzavotlarni saqlash va qayta ishlashning zamonaviy usullari. Toshkent, 2018 yil.
B. S. Umarov, A. K. To‘xtayev. Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini quritish texnologiyasi. Samarqand, 2020 yil.
A. A. Karimov. Agrosanoat mahsulotlarini qayta ishlash asoslari. Toshkent: “Fan va texnologiya”, 2015 yil.
G. M. Xo‘jayev. Oziq-ovqat muhandisligi. Toshkent: Oliy o‘quv yurti nashriyoti, 2016 yil.
V. A. Bozorov. Uzumchilik va mayiz mahsulotlari texnologiyasi. Toshkent, 2019 yil
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2025 YASHIL IQTISODIYOT VA TARAQQIYOT

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.