MEVA VA SABZOVOTLARNI FIZIKAVIY USULDA QAYTA ISHLASH TEXNALOGIYASI

MEVA VA SABZOVOTLARNI FIZIKAVIY USULDA QAYTA ISHLASH TEXNALOGIYASI

Authors

  • N.Mamatkulov,
  •  R.Berdiyarov
  • M.Raxmatov

DOI:

https://doi.org/10.5281/zenodo.15762729

Keywords:

meva va sabzavotlar, quritishning fizikaviy usullari, uzum quritish texnologiyasi, oftobi, objo‘shi, shtabel, soyaki, quritish muddati

Abstract

Ushbu maqolada meva va sabzavotlarni fizikaviy usulda qayta ishlash texnologiyasi uzumni quritish
texnologiyasi misolida ko‘rsatib berilgan. Biroq bu usulni boshqa meva -sabzavotlar uchun ham qo‘llasa bo‘ladi, faqat
ba’zi texnik o‘zgartirishlar zarur bo‘ladi

Author Biographies

N.Mamatkulov,


Samarqand davlat veterinariya meditsinasi,
chorvachilik va biotexnologiyalar universiteti dotsenti

 R.Berdiyarov

Samarqand davlat veterinariya meditsinasi,
chorvachilik va biotexnologiyalar universiteti dotsenti

M.Raxmatov


Samarqand ZARMED universiteti dotsenti

References

R. Oripov, I. Sulaymonov, E. Umurzaqov. Qishloq xoʻjalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi.

Toshkent, 1991 yil.

M. G. Vasiyev, Q. O. Dadayev, I. B. Isaboyev, Z. Sh. Sapayeva, Z. Y. Gʻulomova. Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari.

Toshkent, 2012 yil.

R. Nozmahmatov, K. Otamuradov, F. Ahmadjonova, T. Maqsudov. Tovarshunoslik. Toshkent: “Mehnat”, 2004 yil.

S. T. Yusupov. Meva-sabzavotlarni saqlash va qayta ishlashning zamonaviy usullari. Toshkent, 2018 yil.

B. S. Umarov, A. K. To‘xtayev. Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini quritish texnologiyasi. Samarqand, 2020 yil.

A. A. Karimov. Agrosanoat mahsulotlarini qayta ishlash asoslari. Toshkent: “Fan va texnologiya”, 2015 yil.

G. M. Xo‘jayev. Oziq-ovqat muhandisligi. Toshkent: Oliy o‘quv yurti nashriyoti, 2016 yil.

V. A. Bozorov. Uzumchilik va mayiz mahsulotlari texnologiyasi. Toshkent, 2019 yil

Downloads

Published

2025-04-01

How to Cite

N.Mamatkulov,  R.Berdiyarov, & M.Raxmatov. (2025). MEVA VA SABZOVOTLARNI FIZIKAVIY USULDA QAYTA ISHLASH TEXNALOGIYASI. GREEN ECONOMY AND DEVELOPMENT, 3(5). https://doi.org/10.5281/zenodo.15762729
Loading...