O‘TA ERTAGI TARVUZNING HIMOYALANGAN JOYLAR UCHUN MOSLANUVCHAN NAV VA DURAGAYLARINI AJRATISH, ULARNI TURLI O‘G‘IT ME’YORLARIDA HOSILDORLIGI VA IQTISODIY SAMARADORLIGI
##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##:
https://doi.org/10.5281/zenodo.16746333##article.subject##:
oʻta ertagi tarvuz, nav, duragaylari, koʻchatlar, plyonkali himoyalangan joy, oʻgʻit me'yorlari, hosildorlik, samaradorlik.##article.abstract##
Maqolada plyonka bilan vaqtinchalik himoyalangan joylarda oʻta ertagi tarvuz 11 ta nav va duragaylarini
har tomonlama baholash natijalari keltirilgan. Ajratilgan moslanuvchan nav va duragaylar vaqtinchalik himoyalangan
erlarda gektariga 10 tonna goʻng+N125-150P100-125K60-75 kilogramm yoki har uyaga 1,0 kg goʻng+N13-15,8P10,5-
12,6K6,6-8,0 gramm hisobida birgalikda solinganda har gektardan eng yuqori sifatli eksportbop tovar hosildorlik (25,0-
28,8 t/ga), sof daromad (8.050-11.080 ming soʻm) hamda rentabellik darajasi (47,8-62,5 %) qayd etilgan
Библиографические ссылки
1. Azimov B.J., Azimov B.B. Sabzavotchilik, polizchilik va kartoshkachilikda tajribalar o‘tkazish metodikasi. – T.:
“O‘zbekiston milliy ensiklopediyasi”, 2002 (2006). – B. 181–185.
2. Lebedeva A.A. Arbuz. Moskva, 2001. – S. 32.
3. Belik V.F. Metodika opytnogo dela v ovoshevodstve i baxchevodstve. Moskva, 1992. – S. 320.
4. O‘zbekiston Respublikasi hududida ekish uchun tavsiya etilgan qishloq xo‘jalik ekinlari davlat reestri. Toshkent, 2025.
– B. 98.
5. Xalimova M.U. Qovun va tarvuz yetishtirish. Toshkent, 2021. – B. 87.
6. Ostonaqulov T.E., Zuev V.I., Qodirxo‘jaev O.Q. Mevachilik va sabzavotchilik (Sabzavotchilik). Toshkent: Navro‘z, 2019.
– B. 552.
7. Ostonaqulov T.E., Buriev X.Ch., Amirov X.S. Polizchilik. Darslik. Toshkent, 2023. – B. 252.
8. Qishloq xo‘jalik ekinlarini parvarishlash va mahsulot yetishtirish bo‘yicha namunaviy texnologik kartalar (2022–2026
yillar uchun). 3-qism. Toshkent, 2022. – B. 193
Загрузки
##submissions.published##
##issue.issue##
##section.section##
Лицензия
Copyright (c) 2025 YASHIL IQTISODIYOT VA TARAQQIYOT

Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.